Kontakt og booking:

Elisabeth Hanke

Tlf.: 4230063

eller e-mail: erdaart.e.hanke@gmail.com

www.elisabethhanke.com

Elisabeth Hanke

1. SANGENES SANG

Det handler om Kærligheden i ord og musik:

Med udgangspunkt i “Højsangen” og Lange-Müller’s “Sulamiths Sange”,Har jeg skabt en “Kærlighedhistoriekoncert”   –  hvor jeg optræder både som sanger og fortæller. Højsangen er jo kærlighedshistorien over alle, og jeg er så inspireret af de vers, sproget og poesien, lidenskaben og passionen,  Salomons tilbeden af Sulamith, den sorg det er at gå fra hende ,  den sorg det er at blive forladt, Salomons folk krævede at han blev konge, og han forlader Sulamith som bliver skør, og løber væk i bjergene. “Men på tigerens bjerg vil jeg prise hans troskab i sangen!”   siger hun. Hvad skete der med Sulamith?  Selvom de to har et ligeværdigt sanseligt og lidenskabeligt sansemættet kærlighedsforhold, så er det hele på Salomon, og vi ved ikke hvad der sker med hende. Han er dum, og forlader hende, hun er ked af det, og venter på ham i vingården, men han kommer ikke, og Sulamith bliver skør af ugengældt kærlighed, og hendes videre historie ved vi ikke noget om! Jeg taler og synger for hele verdens nulevende Sulamith’er , for måske behøver vi ikke at blive så kede af det i kærlighedsforhold.

Tanker omkring sorgen over at blive forladt, at  give og hengive sig og forelske sig og blive ét med et andet menneske, optager mig. Det er vel vores eget ønske at kunne hengive os i kærlighed og blive ét med et andet menneske, og er essentielt.
Med en vekslen af recitation, Højsangen,  og sang, fortæller og synger jeg kærlighedshistorien om Sulamith og Salomon, med Lange-Müllers smukke musik, og jeg håber det kan vække jeres interesse.
Jeg optræder sammen med en pianist.
Velkommen til en lidenskabelig og sanselig koncert 🙂
 
Elisabeth Hanke
 
 Alt, er en alsidig sanger. Siden sin debut som Pepi i Strauss operetten “ Wienerblod har engagementer ført hende til bla Det Kgl. Teater, Østre Gasværk, Den Anden Opera, Bådteatret , Ystad Operan, Kungliga Operan Stockholm, Grønland med 17 koncertturneer, Tyskland, Bulgarien, NewYork, Skotland, Danmark, England, og andre steder i verden. I værker af bla. Mahler, Mozart, Beethoven, Händel, Wagner, Brødsgaard, Heise, Phillip Glass, Verdi, og utallige Kirkekoncerter i Danmark .Elisabeth arbejder som opera og koncertsanger, sanglærer, og hendes egne koncertproduktioner som “En Kærlighedshistorie”, “ Females – a new Liedconcert”, “Gudruns Sorg” , “Nordiske Toner og Fortællinger” “Carmen – En Fortælling om Lidenskab” , SANGENES SANG, alle koncerter er en stor del af Elisabeths virksomhed. Hendes sans for at kombinere andre kunstformer med klassisk sang, fører til mange nye koncertkonstellationer med sang i utraditionelle kombinationer, “Carmen til Cats” er en cabaret hun selv har produceret og sunget mange gange i forskellige og anderledes sammenhænge. Elisabeth sang Erda, Valkyrie og Flosshilde i RINGEN i Christians Kirke København i 2013. CD – indspilninger for Cdklassisk : “Wagner & Bizet in Koncert” , 69-74 med Brahms Alt Rapsodi, den anmelderroste TRUST med bla. Mahler Kindertotenlieder samt i Børresens “Kaddara” som heksen Tuluvatta , og altpartiet i MESSIAS. Seneste CD indspilning er Mahler: Das Lied von der Erde  , alle CD’er er med Ruse Philharmonic Orchestra og er udgivet på pladeselskabet CDKlassisk.
 
Elisabeth Hanke afholder koncerter i hele landet.
 
Koncertanmeldelse af  ChrisTine D. Gornitzka:
Dramatisk alt
Et blik i programmets noter om de medvirkende beskrev Elisabeth Hanke som dramatisk alt. Var man i tvivl om ordenens betydning, så satte aftenens sangerinde fra første øjeblik rammerne med en utrolig udtryksfuld fortolkning af Lange-Müllers Sulamiths Sange til Salomon. Teksterne af B.S.Ingemann fik liv og patos, eftertænksomme passager skiftede med dramatiske sekvenser, og Elisabeth Hanke lod sin fulde stemmekapacitet fylde kirkerummet (og vist kirkegården med…), alt elegant og følsomt akkompagneret af Kristoffer Hyldig.